Mat mat mat - mera mat!

Senaste programmet, i torsdags, så diskuterade vi lite utav ett specialämne för oss i studion. När vi inte äter den så tänker vi på den, maten. Vi snackade om frukost, brunch, fruktstund, mellis, lunch, mellis igen, middag och nattmacka. Alla var vi överens, de har alla sin charm och vi kan inte klara oss utan nån av dem.

Vi pratade även om högtidsmat, hur kommer det sig att man äter samma sorts mat varje högtid? Midsommar, påsk och jul. Tre helt olika högtider, men alltid finns den där, högtidsmaten. Dock så äter vi olika mycket vid de olika tillfällena, under julen så svullar vi mer än någonsin, sen kommer våren och påsken då blir det mer mänskliga mängder mat, sist kommer midsommar och då ska vi bara äta någon lite sillbit. Har det möjligtvis med tiden till beachsäsongen att göra? Vi konstaterade även att desto mer man skär ner på maten, desto mer ökar mängden alkohol.


Sambandet mellan alkohol och mat?



Vi diskuterade även den härliga försvenskningen av olika utländska maträtter. T.ex. hur mycket den "svenska kinamaten" skiljer sig från genuint kinesisk mat. Eller kanske den sköna Hawaii-grytan man ficka i mellanstadiet, äter de den på Hawaii?


Du hör ju hur mycket härligt vi hann med! Surfa in på www.studentradion.com och lyssna på oss i efterhand, det blir kul!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0